2012. május 8., kedd

Fenyőrügy szörp

Kb. két hónapja találtam rá Eszter blogjára, ahol kimondhatatlanul szuper dolgokat találtam. Amit az a csaj a konyhában művel, az leírhatatlan. Aki ismer azonban, tudja, hogy szeretem ezeket a kihívásokat.
Hát ez is egy olyan..

Ebben az esetben is dupla adagot vettem.



Hozzávalók:
200g fenyő rügy
600ml víz
egy citrom leve
600g cukor



Most még alkalmas az idő, hogy körülnézzetek a kertetekben és szedjetek fiatal fenyőrügyet (amíg nem fás és kb. 3-4 centis addig jó). A fenyőrügyet a vízzel és a citromlével  felforraljuk. Minél nagyobb az adag annál többet lehet hagyni főni.  Átszűrjük. egy gézen vagy muszlimon. Ekkor kerül hozzá a cukrot majd ismét főzni kezdjük, addig amíg a kívánt sűrűségű nem lesz. Először világos zöldes, majd ahogy sűrűsödik egyre sötétebb lesz a színe.
A 200g rügyből 0,7l szörp lett.


 Isteni finom, kissé gyantás ízű, nyári ital, amely állítólag kiváló torokfájásra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése