Kb. két hónapja találtam rá Eszter blogjára, ahol kimondhatatlanul szuper dolgokat találtam. Amit az a csaj a konyhában művel, az leírhatatlan. Aki ismer azonban, tudja, hogy szeretem ezeket a kihívásokat.
Hát ez is egy olyan..
Ebben az esetben is dupla adagot vettem.
Hozzávalók:
200g fenyő rügy
600ml víz
egy citrom leve
600g cukor
Most még alkalmas az idő, hogy körülnézzetek a kertetekben és szedjetek fiatal fenyőrügyet (amíg nem fás és kb. 3-4 centis addig jó). A fenyőrügyet a vízzel és a
citromlével felforraljuk. Minél nagyobb az adag annál többet lehet hagyni főni. Átszűrjük. egy gézen vagy muszlimon. Ekkor kerül hozzá a
cukrot majd ismét főzni kezdjük, addig amíg a kívánt sűrűségű nem lesz. Először világos zöldes, majd ahogy sűrűsödik egyre sötétebb lesz a színe.
A 200g rügyből 0,7l szörp lett.
Isteni finom, kissé gyantás ízű, nyári ital, amely állítólag kiváló torokfájásra is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése